Патрик Муратоглу: Григор ще бъде в топ 10 до края на сезона



09-05-2013 11:27

Популярният тенис специалист и собственик на реномираната академия в Париж Патрик Муратоглу за пореден път се изказа ласкаво за Григор Димитров покрай успеха му над Новак Джокович.

Французинът дори изразява мнение, че в момента Димитров играе на ниво топ 4.

"Преди шест дни в интервю казах, че подобен успех ще се случи скоро. Не отдавна Григор сервираше за сет срещу Джокович в Индиан Уелс, а после и срещу Мъри. Взе сет на Надал в Монте Карло... той вече е на това ниво.

"Въпросният двубой бе решаващ и той вече ще знае как да подхожда към такива битки. Григор притежава качества за топ 4, това е ясно. И всички в топ 4 знаят това.

"Тези състезатели са наясно с потенциала му и затова играят зле срещу него. Те се страхуват от него и знаят, че той може да ги надиграе," коментира Муратоглу.

Муратоглу отчита, че на Григор понякога е пречело прекомерното му желание да успее. Французинът също така отчита, че българинът е в много добра физическа форма.

"Всички очаквахме твърде много от него, когато той бе на 17. Твърде голямото медийно влияние му повлия. Не е лесно, когато всички ти казват, че си гениален и можеш да победиш всеки един играч.

"Но! Той е много работлив и не е претенциозен. Смятам, че ще бъде в топ 10 до края на годината," анализира още Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини