Бащата на Григор: Много е щастлив, но е здраво стъпил на земята



09-05-2013 00:10

Интервю с бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов пред вестник "Стандарт" след успехите на българина на турнира в Мадрид.

- Г-н Господинов, какъв е вашият коментар за поредния сензационен мач на Григор?
- Ще бъда много кратък. Това беше един успешен ден, един супер мач, но той премина и турнирът продължава.

- Победата на Григор беше драматична. Този мач показва ли напредък в психическата устойчивост на Григор?
- Той непрекъснато се учи, непрекъснато расте и се надгражда.

- Григор е доста чувствителен. Преди години след загуба ви изпрати SMS с текст "Аз съм лигльо!". Сега написа на камерата "Обичам те, татко!", има ли друго значение това послание освен израз на признателност?
- Нашата връзка е много силна. Посланието действително имаше подтекст и той е в това, което го бях посъветвал преди мача за играта му, чисто технически и като родител.

- Очаквана или изненадваща беше победата над Джокович?
- Приятно изненадваща. Не мога да кажа, че го очаквахме, но знаехме, че трябва да се случи, защото Григор непрекъснато работи и най-важното е, че той страшно много искаше такава победа. А той поиска ли го, означава, че ще стане. Снощи (б.р. - във вторник) преди третия сет, когато стана от стола и за миг видях очите му при един от близките планове на камерата, ми стана ясно, че той ще спечели този мач. Когато по-късно се чухме по-телефона, той беше много щастлив, но най-важното е, че е здраво стъпил на земята, нямаше излишна емоция. Той по-принцип е прекалено емоционален, но в момента точно в овладяването на емоциите има голям напредък, защото емоцията изхабява много бързо.

- На 16 май Григор навършва 22 години, какъв ще е подаръкът му за рождения ден?
- Все още мислим каква да е изненадата. Той всичко си има и ще мислим за нещо оригинално. Той не държи на такива чествания, защото все пътува и все се е съобразявал по-скоро със спортната си програма, отколкото с личните си желания.

Красимира Славова

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини