Матадора се запъти към седми пореден финал



Матадора се запъти към седми пореден финал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2013 18:04 | Иван Опренов

Рафаел Надал достигна с лекота до трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. Матадора се наложи с 6:3, 6:4 над Беноа Пер (Франция) след близо час и половина игра на централния корт „Маноло Сантана”. По този начин Рафа развали настроението на французина, който днес навърши 24 години.

Рафа изигра много стабилен първи сет, в който дори не даде точка за пробив пред съперника. Един единствен брейк се оказа напълно достатъчен на испанецът да поведе в резултата – 6:3. През втората част двубоя бе по-равностоен, но в деветия гейм Надал проби и поведе с 5:4, след което със сервис на своя страна подпечата мястото си в следващия кръг.

Там негов съперник може да бъде 11-ият в схемата Николас Алмагро, стига испанецът да спечели двубоя си срещу Михаил Южни (Русия). До момента Рафа и Нико имат 10 двубоя, всичките спечелени от бившия №1 в света.

Любопитното е, че след завръщането си на корта през февруари, Надал достигна до 6 поредни финала в АТР, спечели 4 и загуби 2. След отпадането на световния №1 Новак Джокович, именно Рафа Надал се превръща в основен фаворит за трофея в испанската столица.

Място в трети кръг си гарантира и младата японска звезда Кей Нишикори. В четвъртък азиатецът ще премери сили с Роджър Федерер. Рафа и Роджър са в една половина на схемата и могат да се срещнат на полуфинал.

ОСНОВНА СХЕМА В МАДРИД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини