Григор Димитров пред Tennis24.bg: Искам да направя по-добър мач с Джокович (ВИДЕО)



07-05-2013 09:29

21-годишният хасковлия Григор Димитров (28-и в света) бе любезен да отговори на въпроси на кореспондентката на Tennis24.bg след късния си мач от I кръг на турнира Мадрид Оупън (4,3 М евро) в 12,30 ч през нощта навръх Гергьовден. Досега тази победа му носи 45 точки за ранглистата и 22 000 евро. Тази вечер от 21,00 часа той ще излезе срещу лидера в световния тенис Новак Джокович.

- Честито Григор! Спечели първия си мач на турнира Мадрид Оупън, моето впечатление е, че не се измори особено срещу Хавиер Марти... Беше ли лесен мач за теб?
- Играх срещу испанец родом от Мадрид. Целият ден беше доста тежък, трябваше много да чакаме за мача си на централния корт, женският двубой бе дълъг, после покрива да затворят..

- Заваля малко дъжд преди вашия мач...
-Да, минахме през всичко днес, но се радвам че успях да затворя мача в два сета. Не бе лесен противник. Нямах впечатления от него, не сме играли досега, въпреки че сме връстници. Малко или много това ми въздейства на играта. Чувствам се в отлична форма засега.

- Чудесно. Напрегна ли те това, че публиката изцяло подкрепяше мадридчанина?
- А, трябва да се преминава и през тези моменти, очаквах го. Вече усещам с каква настройка да навлизам в мачовете. За хората той бе фаворитът в днешния мач, малко като аутсайдер бях...

- По-скоро им е любимец, фаворитът си ти.
- Да. В такива срещи трябва да запазиш самообладание и концентрация през целия мач. Радвам се, че спечелих.

- Следващият ти съперник е номер едно в света Новак Джокович. Какви усещания имаш за двубоя?
- Всеки един мач срещу играч от Топ 10 е добре дошъл за мен, за това тренирам и се подготвям. Да се надяваме, че и утрешният ден ще е успешен. Първо да се наспя, вече е късно. Искам да направя утре един по-добър мач от предишните си срещу него. Усещам, че след всяка среща с тенисист от Топ 10 навлизам в друга сфера. Очаквам най-доброто от него, разбира се, знам че лесно няма да се предаде. Ако усетиш критичните моменти в мача, каквито всеки има, и успееш да ги вземеш в своя полза, нещата може да изглеждат по различен начин...

- Вижда се страхотно израстване в теб, не само физическо, което, мисля че ти липсваше, играеш със самочувствие, с много добре отработени удари, играеш интелигентно, поздравления! Вчера Джокович каза добри думи за теб, говореше че надморската височина от 500-600 м на кортовете в Мадрид дава предимство на тенисисти като теб със силен сервис и форхенд и те прави опасен съперник.
- Благодаря. Турнирът е по-различен от останалите на клей, топката отскача малко повече и понякога няма как да оставаш в задна линия, трябва да излизаш напред в атака. Както днес, много от разиграванията направих вътре в корта. Имаше обаче неща които не успях да направя както трябва и подобни грешки биха били критични в утрешния мач. Утре всичко ще е по-различно, повече публика ще дойде, настроението ще е друго... и нервите също!

- В книгата си Рафаел Надал разказва за специални свои ритуали за концентрация преди мач, един от които е взимане на студен душ. Ти имаш ли подобни ритуали?
-  Опитвам се да се настроя на позитивна вълна преди всеки мач, което е най-важното, след това идва настройката как си представяш двубоя, загрявката също е много важна. Мисля, всеки си има своите малки нещица, в които вярва и се чувства по-силен.
     
- Последен въпрос. Доволен ли си от новия си треньор?
- За момента всичко върви чудесно, дано продължава така.

- Вижда се и напредъкът, успех!

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини