Гришо с победа в Мадрид, предстои битка с Новак Джокович



07-05-2013 01:16

Григор Димитров стартира "Мастърс 1000" в Мадрид успешно. В първи кръг той се справи с местния представител Хавиер Марти (№211) след 6:2, 6:4 за малко над час игра. Така той си осигури сблъсък с лидера в световния тенис - Новак Джокович.

Първата част премина тотално под доминацията на Григор. Той сервира отлично и загуби само 4 точки при свой начален удар, а дори не се наложи да спасява точка за пробив. Българинът проби още на старта за 2:0, а след втория случай, в който спечели подаването на противника, затвори с 6:2.

Вторият сет бе равностоен в първите осем гейма, в които никой от състезателите нямаше възможност да пробие. Българинът спечели своя гейм за 5:4, а след това стигна до три поредни точки за пробив с цената на мачбол. Той пропусна първите две, но при третата не сгреши и затвори в своя полза.

Във втори кръг българинът ще има повече от трудна задача. Той ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович.

До момента двамата имат две срещи - съответно на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс и Шанхай. Те завършиха с успех в по два сета за сърбина.

Битката между двамата ще бъде във вторник не преди 21,00 часа българско време. ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ!

С достигането си до втори кръг Гришо печели 45 точки за ранглистата, където той в момента заема рекордното за него 28-о място.

ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

ВИДЕО: ИНТЕРВЮ С ГРИГОР ПРЕДИ ДВУБОЯ С ДЖОКОВИЧ!

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини