Ранглисти: Григор Димитров се връща на рекордното си 28-мо място



06-05-2013 12:11 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изравнява рекордното си постижение и през тази седмица отново заема 28-то място в световната ранглиста. За последно Гришо участва на турнира в Барселона, където за съжаление отстъпи в първи кръг на Томи Робредо, но въпреки това добави 20 точки към актива си.

 

Изкачването на нашето момче на практика се дължи загубата на три позиции от страна на Жереми Шарди, който се смъква до №29. 

 

Още тази вечер Димитров ще има шанс да добави нови 45 точки, стига да преодолее съпротивата на младия испанец Хавиер Марти. Ако това се случи, във втори кръг българинът ще има тежката задача да изхвърли от турнира световния №1 Новак Джокович. 

 

В момента Гришо разполага с 1272 точки, а най-близо пред него са Кевин Андерсън с 1295, Флориан Майер с 1305, Фабио Фонини с 1345 и Йежи Янович с 1389. За да запише нов прогрес обаче, Димитров със сигурност ще се нуждае от успех над Ноле.

 

Цветана Пиронкова губи една позиция и се намира под №52 в новата ранглиста, а големият прогрес е свързан с Диа Евтимова, която се изкачва с 30 места до №225 след достигането си до финал на турнира в Индиън Харбър Бийч.

 

В топ 10 при мъжете няма абсолютно никакви промени през новата седмица. Лидер с 12900 точки остава Новак Джокович, следван от Роджър Федерер, който има 8670 и Анди Мъри с 8570. Давид Ферер е четвърти с 6920, а Рафа Надал е пети с 5985. С оглед факта, че през миналата година Федерер триумфира с титлата и има да защитава 1000 точки, а намиращият се плътно зад него Мъри изобщо не участва в Мадрид, изглежда голям шансът след края на турнира да имаме нов №2.

 

Промени няма и при жените, където №1 продължава да бъде Серина Уилямс, следвана от Мария Шарапова, Виктория Азаренка и Агниешка Радванска. По традиция при жените са възможности промени в зависимост от представянето им на турнира, където актуален шампион е Серина.

 

РАНГЛИСТА МЪЖЕ

РАНГЛИСТА ЖЕНИ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини