Гришо тренира с Анди Мъри, британецът го хвали (СНИМКИ)



05-05-2013 21:09

Григор Димитров излиза срещу 205-ия в света Хавиер Марти утре вечерта в последен мач от програмата на централния корт „Маноло Сантана” на турнира в Мадрид.

Мачът е от вечерната сесия след руския двубой Азаренка – Павлюченкова и ще започне не по-рано от 22,30 ч българско време.

Днес 21-годишният хасковлия тренира час и половина с 3-ия в света и схемата на турнира Анди Мъри на централния корт „10” на открито. Здравата им тренировка събра към 600 зрители, повече отколкото на съседните игрища с официалните женски мачове.

Григор накрая остана още 10 минути за ретури с треньора си.

„Нямаше специална причина, разбрахме се с Григор, той е готин човек, харесвам го. Много добър играч – похвали Гришо Мъри по-късно на пресконференцията.

"Много е напреднал, вижте само ранглистата – мисля близо е до Топ 30, а миналата година по същото време бе извън първите 100 тенисисти. Имаше няколко тежки мача тази година и ще продължи да напредва, защото е млад."

Обявен да тактически състезател, Анди бе попитан как се подготвя мачовете си: "Не гледам много статистиките, съперникът ти ще прави различни неща срещу теб в сравнение с мачове с някой друг. Мисля, че най-добре е да гледаш предишните си мачове срещу съперника си и да изградиш тактическия план върху тази база."

Мъри добави, че качеството на новите кортове е отлично, въпреки че миналата година той не успя да опита прочутия некачествен син клей и също, че е доволен от напредъка си именно на клей кортове. Анди тренира 2 години със спеца на клей Алекс Коретча.

"Миналата година на твърда настилка и на трева играх доста добре, особено след Маями. Червените кортове все още са предизвикателство за мен, но имам хубави мачове и победи над някои добри играчи, полуфинали на "Ролан Гарос" имам.

"Мисля, че сега играя по-добре, разбира се, помогна ми олимпийското злато, особено за US Open. Мадрид е едно от малкото места, където играем на по-високо място и нещата леко се променят, затова и тук винаги има изненади. Надявам се да спечеля аз," допълни той

Един от журналистите попита дали форхендът на Рафа Надал все още респектира Анди:

"Вероятно, това е един от убийствените му удари. Почти не прави грешки с него. Удря топката високо над мрежата така че почти я вади извън игра. Не пропуска. Форхендът му работи на всяка настилка и е един от от най-добрите в тениса изобщо," каза оше шотландецът.

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини