Григор Димитров и Раонич ще си партнират на двойки в Мадрид



04-05-2013 16:23 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново ще вземе участие в схемата на двойки, а това ще се случи по време на "Мастърс 1000" турнира в Мадрид.

 

Партньор на Гришо ще бъде една от другите големи млади надежди на световния тенис Милош Раонич. До този момент двамата нямат мачове един до друг на корта, а като съперници са се изправяли два пъти и разделят по една победа.

 

Техните първи съперници в Мадрид пък ще бъдат далеч по-опитните Радек Щепанек и Томи Хаас. Така на корта ще видим българо-канадския дует, които са съответно на 21 и 22 години срещу 34-годишния Щепанек и 35-годишния Хаас.

 

При евентуална победа за младостта срещу опита, Гришо и Раонич ще си гарантират 90 точки за ранглистата на двойки, а на четвъртфиналите ще се изправят срещу поставените под №8 Леандър Паеш и Юрген Мелцер.

 

Любопитна подробност е, че само преди седмица Гришо си партнира със Щепанек на турнира в Барселона, където двата отстъпиха още в първи кръг на Иван Додиг и Марсело Мело.

 

Преди това Димитров и Фредерик Нилсен направиха сериозен пробив в схемата на "Мастърс 1000" турнира в Маями, достигайки до полуфинал.

 

По-късно днес трябва да научим повече подробности и за точния час и ден, в който ще видим Гришо на корта. Намиращият се под №29 в света българин ще участва и в схемата на сингъл, където в първи кръг се изправя срещу представителя на домакините и №205 в ранглиста Хавиер Марти, а при победа го очаква трети сблъсък с Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини