Рафа Надал надъхва футболистите на Реал Мадрид



29-04-2013 20:57 | Станко Димов

Освен като един от най-видните посланици на испанския спорт по света, Рафа Надал е и известен с пристрастията си към другия голям символ на Испания в спорта - Реал Мадрид. "Белия балет" играе полуфинал в най-престижния клубен турнир във футбола - Шампионската лига, но има тежката задача да обърне развоя на събития срещу германския Борусия Дортмунд, след като загуби първата среща като гост с 1:4.

Малко след триумфа си в Барселона, един от най-стабилните психически тенисисти изрази увереност, че любимият му Реал Мадрид ще успее да се справи и да вземе необходимия резултат в утрешния мач на "Сантяго Бернабеу", за да се класира на финал.

"Няма по-голяма мотивация от това да играеш на "Бернабеу" за място на финал в Шампионската лига", коментира Надал. "Реал ще направи всичко по силите си, за да успее. Нека се надяваме на силно начало, а след това вярвам, че обратът може да се случи", добави Матадора.

Рафа отказа да коментира и най-обсъжданият от привържениците на Кралския клуб казус, а именно отношенията между капитана Икер Касияс и наставника Жозе Моуриньо. "Не съм човекът, която трябва да обсъжда това. Всеки друг може да говори каквото си пожелае."

Бащата на Рафа - Себастиан Надал е бил професионален футболист, като има мачове за Майорка и големият съперник на Реал - Барселона. Той има пет титли на страната и една Купа на европейските шампиони с тима на каталунците.

Прякорът на Себастиан е бил Звярът, тъй като стилът му на игра се е отличавал с невероятно физическа издръжливост и адаптивност към различни позиции в защита и в средата на терена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини