Рафаел Надал вдигна четвърта титла за сезона



28-04-2013 18:51 | Станко Димов

Рафаел Надал е новият-стар шампион на турнира на клей в Барселона (АТР 500). На финала бившият №1 в света се наложи с два сета – 6:4, 6:3, над сънародника си Николас Алмагро.

По този начин Рафа спечели за 8-ми път надпреварата в Барселона, а общо вече има 54 трофея в кариерата си. Това е и общо 4-а титла за Надал от началото на сезона (Сао Пауло, Акапулко, Индиън Уелс).

Финалният двубой обаче не започна никак по вода за Надал. Напротив, Нико Алмагро бе под пара и след два осъществени пробива в началото поведе с 3:0 гейма. Рафа започна двубоя с много колеблива игра на сервис, като рядко пласиране първи начален удар, с което допълнително улесняваше съперника си.

Спадът в играта на Надал обаче бе бързо овладян. Рафа напипа ритъма си и успя не само да върне двата пробива, но и на свой ред поведе в резултата – 4:3. Алмагро изравни за 4:4, но последните два гейма отидоха на сметката на Надал, с което той затвори първия сет.

Навлязъл във форма, Матадора побърза да си гарантира успеха. Още в началото на втората част Алмагро трябваше да се спасява след 0:40. Пробивът обаче висеше на косъм и дойде в четвъртия гейм, след който Рафа поведе с 3:1. От тук до края шампионът не трепна и след страхотна игра на сервис си гарантира успеха – 6:4, 6:3 след час и половина престой на централния корт.

Това беше общо 10-и двубой между Надал и Алмагро, като Рафа записа 10-а победа. В следващата седмица Надал ще почива, а в началото на май ще се върне на корта на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Мадрид – Mutua Madrid Open, където се очаква в игра на видим всички състезатели от Топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини