ВИДЕО: Надал е на крачка от осма титла в Барселона



27-04-2013 19:53

Рафаел Надал достигна финала на АТР 500 турнира в Барселона на клей. За целта испанецът се справи с 6:4, 6:0 със световния номер 13 Милош Раонич. Така Матадора е на прага на своята осма титла в каталунската столица!

В началото двубоят бе сравнително равностоен. Канадецът разчиташе успешно на своето най-силно оръжие - сервисът и се задържаше в резултата. Логичното се случи в средата на сета, когато Надал проби за 4:3 и след това нямаше особени затруднения да приключи с 6:4 в своя полза.

Той се възползва от полученото игрово и психологическо предимство и успя да пробие Раонич още на старта на втората част. Оттам нататък бе въпрос на време Надал да довърши срещата в своя полза.

Нещо повече - Надал дори не даде на Раонич да спечели гейм и го разгроми с 6:0. Така Рафа Надал е на шести пореден финал поред, откакто се завърна на корта след лечение на травма.

В двубоя за титлата Надал ще спори със световния номер 12 Николас Алмагро. Нико се наложи с 6:2, 6:1 във втория полуфинал над Филип Колшрайбер.

Досега статистиката от сблъсъците между Надал е стряскаща. Рафа води с 9:0 като 7 от тези мачове са на клей. Общо за девет мача Алмагро до момента е успял да спечели едва два сета на бившия номер 1.

Също така Надал ще се стреми да спечели своята общо 54-а титла и четвърта за сезона.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини