Гришо в Барселона: Тук съм, за да се забавлявам (ВИДЕО)



24-04-2013 02:00 | Николай Драганов

Григор Димитров ще изиграе своя първи двубой на сингъл на турнира от сериите ATP 500 в Барселона днес около 12:00 часа българско време, а негов съперник е представителят на домакините Томи Робредо.

 

В интервю за Banc Sabadell TV българинът сподели очакванията си за мача с Робредо, спомените си от Барселона, комплиментите от Рафа Надал и разбира се... сравненията с Роджър Федерер.

 

"Преди години поживях известно време в Барселона, така че винаги е хубаво да се върна тук. Чувствам се добре, до някаква степен гледам на този турнир като на домашен", заяви Димитров.

 

"Томи е страхотен играч, изключително опитен. Наскоро спечели турнир на клей. Много опасен играч. Искам просто да изляза на корта и да се забавлявам - това е най-важното за мен, искам да се насладя на турнира", продължи българинът.

 

Запитан какви са неговите първи спомени от участия в Барселона, Гришо припомни, че тук е спечелил първия си "Фючърс". "Сега съм доста по-опитен, но е много приятно да си спомня тези дни. Тренирал съм доста в този клуб, познавам добре обстановката. Този турнир обаче ще бъде съвсем различен и се надявам след неговия край също да имам хубави спомени."

 

Не бе пропуснат и въпроса със страхотната прогноза, която направи за бъдещето на Гришо след мача в Монте Карло Рафаел Надал. Тогава Матадора заяви, че ще дойде ден, в който българинът ще бъде в челото на ранглистата. "Разбира се, подобни думи до някаква степен покачват напрежението. Този момент обаче още е далеч. За да се случи, трябва да работя още много. Страхотно е да чуя такива неща от Рафа, това е голям комплимент."

 

"За мен турнирът в Монте Карло приключи, натрупах чудесен опит, но това е всичко. Искам да продължавам в същия дух и един ден - защо не, наистина да бъда на върха."

 

Макар Димитров многократно да е заявявал, че е крайно време сравненията с Федерер да спрат, този въпрос също не бе подминат от испанския журналист. "Винаги съм искал да се наложа като себе си. Може би има някакви прилики в стила ни на игра. Всеки се стреми да се развива и да става по-добър. Роджър е постигнал толкова повече от мен в тениса, дал е на този спорт ужасно много. Нашето поколение търси своето място под слънцето и се надявам и ние да имаме принос в развитието на тениса. Сравненията винаги ще ги има, но най-хубаво е, когато имаш своя стил. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини