Цветана Пиронкова прекъсна черната серия



23-04-2013 15:30 | Станко Димов

Цветана Пиронкова сложи край на серията от 8 последователни загуби. В среща от първи кръг на турнира в Маракеш („Интернешънъл”, клей), българката се наложи със 7:5, 6:1 над Каролина Плишкова (Чехия). Двубоят между двете продължи 75 минути, а победата осигури на Цвети 30 точки за ранглистата.

Във втори кръг пловдивчанката ще премери сили с Лурдес Домингес Лино (Испания) като при нова победа ще достигне четвъртфинал в турнира и ще има гарантирани 70 точки за класацията.

До момента Пиронкова и Лино имат два мача като са си разменили по един успех. 32-годишната испанка в момента е 59-а в световната ранглиста.

Ключова за крайния изход на двубоя с Плишкова се оказа първата част. Пиронкова стартира отлично и поведе с 3:0, но 21-годишната чехкиня светкавично върна пробива и изравни за 3:3.

В края на сета, при 4:4, Цвети трябваше да спасява няколко точки за пробив, а при 6:5 осъществи такъв и измъкна първата част в последния възможен момент.

Вторият сет бе коренно различен. Само за около 20-25 минути пловдивчанката се наложи с изразителното 6:1 и се поздрави с първи успех от януари насам.

ПОБЕДАТА НА ПИРОНКОВА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ОСНОВНА СХЕМА В МАРАКЕШ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини