Цветана Пиронкова с нов съперник в Маракеш



22-04-2013 17:43

Цветана Пиронкова ще има нов съперник на старта на турнира Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem, който започна днес в Маракеш. По програма най-добрата българска тенисистка трябваше да се изправи срещу първата ракета на Люксембург – Манди Минела, но буквално в последния момент организаторите наложиха промяна.

Оказа се, че Пиронкова ще се изправи срещу чехкинята Каролина Плишкова, която в началото на годината спечели първата си титла от календара на WTA, след като триумфира в Куала Лумпур. Към днешна дата 21-годишната Плишкова е 76-а в ранглистата при дамите.

До промяната се стигна, след като водачката в схемата Доминка Цибулкова оттегли участието си в турнира. Така Пиронкова влезе сред поставените състезателки и на практика взе жребия на Цибулкова.

Двубоят между Пиронкова и Плишкова ще бъде във вторник!

При победа над Плишкова, Пиронкова ще си осигури 30 точки за ранглистата, а във втори кръг ще срещне победителката от двубоя между Лурдес Домингес Лино (Испания) и Мисаки Дои (Япония). Две победи в основната схема в Маракеш гарантират 70 точки за ранглистата, както и място на четвъртфинал в турнира.

Припомняме, че Цветана Пиронкова се намира в неприятна серия от 8 последователни загуби в Тура, 7 от които в срещи от първи кръг. За последно Цвети записа победа в WTA през януари в Хибарт, Австралия.

Турнирът в Маракеш е от категорията „Интернешънъл”, а победителката ще се включи в надпреварата за участие в Турнира на шампионките, който за втора поредна година ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец” в края на сезона.

ОСНОВНА СХЕМА В МАРАКЕШ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини