Джокович: От седем години мечтая за този трофей



21-04-2013 21:21 | Николай Драганов

С победата си над Рафаел Надал на финала в Монте Карло, Новак Джокович добави титла 13-та "Мастърс 1000" титла и една от двете, които липсваше във витрината му. 

 

Ноле вече е вкусвал от успеха в осем от деветте "Мастърс" турнира, като по този показател е едноличен лидер. Единственият трофей, който му липсва е този от Синсинати. Роджър Федерер и Рафаел Надал имат по седем, като швейцарецът не разполага с титлите от Рим и Монте Карло, а Рафа не е печелил в Шанхай и Париж.

 

Това бе общо 37-ма титла за Джокович, а другият голям турнир, който все още не е печелил остава Откритото първенство на Франция. Именно към триумф в Париж се насочи след успеха в Монте Карло сърбинът, а ето и цялото му изказване на пресконференцията след днешния успех.

 

По-специално ли е усещането от този триумф?
- Да спечеля в Монте Карло е нещо специално за мен. Живея тук, познавам отлично обстановката, хората които работят в този тенис клуб. Невероятно е. Само преди няколко дни се чудех дали ще мога да изляза на корта. Да победя Рафаел Надал и да вдигна трофея, честно казано, това е почти нереално.

 

Кога започна да осъзнаваш, че имаш прекрасни шансове за спечелиш титлата?
- Вече имах две загуби на финал от Рафа тук. Така че се подготвих изключително добре физически, психически и емоционално. Както вече отбелязах няколко пъти, много исках да спечеля този турнир. Не просто да играя добре, а да спечеля. Вчера след победата над Фонини почувствах, че мога да триумфирам. Почувствах се готов.

 

Когато Надал проби във втория сет, помисли ли, че изпускаш контрола над събитията?
- Не бих казал. Знаех, че ако поддържам нивото, което показвах, шансът за победа остава голям. Допуснах лек спад във втория сет и Рафа моментално се възползва. Това е което го прави феноменален играч, особено на клей. Знаех, че ще трябва да "изкача планината" и за щастие успях да се справя с това уникално предизвикателство.

 

Победата идва точно навреме, с "Ролан Гарос" на хоризонта...
- Така е, моментът е много подходящ. Това е трофей, за който мечтаех от 7 години - откакто живея тук. Преминах през трудни няколко месеца - физически и емоционално, но сега съм точно там, където ми се иска да бъда. Искам да спечеля "Ролан Гарос", това не е тайна за никого. Но трябва да остана фокусиран върху предстоящите турнири, да се запазя здрав и позитивен. Това със сигурност ще ми помогне в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини