Мениджърът на Григор: Преследваме дългосрочни цели, а не бърз успех



21-04-2013 15:40

Георги Стоименов, който е един от откривателите, а в същото време мениджър и ментор на Григор Димитров даде любопитно интервю пред БНТ, в което разказа някои интересни неща свързани с българския състезател.

"С Григор сме заедно вече 12 години. Като се има предвид, че той в момента е на 21, това е вече доста време. С баща му се познавахме по исторически причини, а аз по стечение на обстоятелствата имах контакти в сферата на спортния маркетинг. Естествено бе да ми се обади и така започна всичко. Още от самото начало се стремим да го направим по-добър," заяви Стоименов.

"Този бизнес не се различава от останалите. Всеки един бизнес изисква сърце, всеотдайност, любов и знания. Същото е и тук. Важното е човек да събере успешен екип, да го развива и така има успех. Неговото развитие не се различава по нищо от това на една компания," допълва още той.

Стоименов отчита, че екипът около Гришо никога не е търсел краткосрочни резултати, а винаги е работено в перспектива.

"Истината е, че за Григор резултатите са следствие на вложения труд. Винаги сме се стремели да помагаме на него да се развива постепенно. За нас бе важно той да се напредва успешно във всеки един аспект."

Мениджърът на българина не е изненадан от силната игра на Димитров срещу Рафаел Надал преди дни.

"Честно казано за тесния кръг хора, които сме около него представянето му срещу Надал не е кой знае каква изненада. Нито сме много радостни, нито сме разочаровани от случилото се. Това бе един добър ден. Трудно е за едно момче от Хасково да отиде на централния корт в Монте Карло, "Ролан Гарос" или Уимбълдън. Изисква се доста зрялост и интелект, за да може човек да се справи с това напрежение."

Стоименов обобщава, че екипът около нашия тенисист винаги е работил за дългосрочни цели, а не за бърз успех на всяка цена.

"Всичко опира до интелект и до това да жертваш краткосрочните резултати за сметка на бъдещото развитие. И в бизнеса е същото. Той има образ, който е доста харесван от медии, спонсори и тенис обществеността. Аз твърдя, че той е изключително интелигентен.

"Приносът на Григор към България тепърва може да бъде много по-голям, ако той постигне сериозни успехи, отколкото ако участва във всички мачове за Купа "Дейвис". Дали ще бием Естония или не, няма чак такова значение. Нивото на българския тенис ще си остане същото."

Освен всичко екипът около Димитров се опитва да го пази от твърде много медийни изяви и публичност, която може да му навреди.

"Нарочно го пазим от българските медии. Не искаме да сме груби, но искаме да го предпазим от излишна слава и публичност, защото това може да му повлияе негативно. Искаме да го предпазим. Той трябва да израства постепенно," обобщава Стоименов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини