Световните медии във възторг от Гришо



20-04-2013 10:33 | Николай Драганов

С вчерашния двубой срещу Рафаел Надал в Монте Карло, най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров категорично и окончателно си заслужи вниманието на световните медии и всички тенис специалисти и анализатори.

 

Гришо не успя да прекъсне една от най-великите победни серии в този спорт, но с играта си принуди информационните агенции по цял свят да признаят, че Краля на клея Рафаел Надал буквално е "оцелял", при това в своя храм - Монте Карло.

 

"Можем да кажем, че по-добрият играч на корта днес загуби. Димитров обаче натрупа безценен опит, който може да му помогне за бляскава кариера. Рафа изгради своето име в съперничество с Роджър Федерер, но днес може би бе отворена нова глава, срещу българския "Бейби Федерер", пише ESPN.

 

"Когато той спечели няколко титли от Големия шлем, а това със сигурност ще се случи, може би именно този двубой ще се окаже в основата, въпреки поражението. Талантът на Димитров отдавна е известен, но начинът по който се противопостави на Рафа, при това на "осиновения" от испанеца корт, бе спиращ дъха", добавят от изданието.

 

"За първи път публиката в Монте Карло не подкрепяше Рафаел Надал. Тя видя едно момче, напълно способно да запише шокираща победа. 8-кратният шампион бе поставен на ръба от младия българин, а след края на мача хората станаха на крака, за да изпратят Димитров", пише от своя страна Reuters.

 

"След сравнително лесния първи сет изглеждаше, че Рафа ще достигне бързо до полуфиналите. Григор Димитров обаче отказа да се предаде и показа невероятен тенис, като напълно заслужи победата във втория. Това бе едва третият сет, който Надал губи тук през последните пет години, но Димитров изобщо нямаше намерение да се спре, за да се наслаждава на постижението си, а продължи да се надиграва и да притиска испанеца. Българинът направи един куп изключителни точки, но накрая все пак бе пречупен физически от Рафа", е коментара на SkySports.

 

"Още на 17-годишната възраст Димитров взе сет на Надал в Ротердам, но вчера буквално шокира Централния корт в Монте Карло с невероятен атакуващ тенис, разнообразна игра и мощни уинъри както от бекхенд, така и от форхенд. Българинът вземаше топката рано, което разстрои ритъма на Надал и не позволи на седемкратния шампион от "Ролан Гарос“ да диктува играта на клей, както е свикнал. Емоцията на Рафа, след като успя да затвори мача казва достатъчно – той вдигна и двете си ръце във въздуха и отпразнува, почти сякаш бе спечелил финал“, написаха редакторите на Tennis.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини