Гришо: Дадох всичко от себе си, но срещу Надал е трудно (видео)



19-04-2013 19:13 | Станко Димов

Григор Димитров приключи повече от достойно участието си на турнира в Монте Карло. Българинът отстъпи с 2:6, 6:2, 4:6 пред шампиона за последните 8 години Рафаел Надал, като с представянето си на корта спечели симпатиите на милиони пред малкия екран. На пресконференцията след двубоя Димитров поздрави Надал и призна, че е показал максимума от себе си.

„Това е тежка загуба. Мисля, че дадох всичко от себе си днес. В този ред на мисли поздравления за Рафа. Той е невероятен играч, невероятен боец. Днес той показа защо е най-добрият не само на тази настилка. За мен той е един  от най-добрите изобщо”, коментира Димитров.

„Въпреки, че загубих първия сет, не загубих самообладанието си на корта. Точно това ми помогна да спечеля втория. Когато третата част започна се чувствах доста комфортно на корта. Започнах да се надигравам с него повече от основната линия – нещо, което може би не трябваше да правя. Научих добър урок”.

Въпреки тежкото поражение, българинът намери начин да се шегува, при това на свой гръб. Запитан за крамповете, които получи в последните два гейма, Гришо отговори така: „Днес имах крампове в края, а обикновено ми се случваше във втори сет. Явно бележа прогрес по този показател”.

Следващият турнир, на когото ще видим в игра Григор Димитров е този в Барселона (АТР 500). Любопитното е, че участие в надпреварата е заявил и Рафаел Надал, който е шампион от миналата година.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини