Победата на Григор Димитров гейм по гейм



18-04-2013 12:20 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал в Монте Карло след успех с 6:2, 6:4 над Флориан Майер. Вижте как се разви срещата гейм по гейм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Григор Димитров)

1:0 -
Първи гейм на сметката на Григор Димитров. Българинът бе затруднен от Майер, който след два много стабилни ретура поведе - 0:30. Следващите 4 точки обаче бяха на сметката на Гришо.

1:1 - Резултатът е изравнен. Майер обаче имаше сериозни проблеми в подаването си, като Григор Димитров достигна до точка за пробив. В решителния момент обаче германецът изигра перфектна къса топка, която остана невъзможна за достигане от бързоногия Димитров. В крайна сметка - равенство 1:1 след първите два гейма.

2:1
- Отлично начало за българина в гейма. Две бързо точки му осигуриха преднина 30:0. След двойна грешка и удар в аут обаче Гришо сам върна съперника си в гейма - 30:30. За радост последваха нови две точки за нашето момче, което спечели подаването си - 2:1 преди първата пауза в мача.

2:2 -
Най-бързият гейм в мача. Майер сервира отлично и не позволи на Гришо да го затрудни.

3:2 -
Отговорът на Гришо е още по-изразителен - гейм на 0 и преднина 3:2 за българина. Без пробиви до момента. В същото време на съседния корт Надал води с 4:2 гейма в първия сет в двубоя си срещу Колшрайбер.

4:2 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ, ПРИ ТОВА НА НУЛА. Още в първата точка на гейма Майер допусна двойна грешка, а във втората прати форхенд в мрежата - 0:30. Последваха две и много лоши излизания на мрежата и пробивът бе готов.

5:2 - ВТОРИ ПОРЕДЕН ГЕЙМ НА 0 ЗА ДИМИТРОВ. 2 аса плюс 2 грешки на Майер донесоха на Гришо затвърждаване на пробива. Българинът е само на гейм от успех в първия сет.

6:2 - ЧЕТВЪРТИ ПОРЕДЕН ГЕЙМ НА СМЕТКАТА НА БЪЛГАРИНА, който печели първия сет с 6:2. По-малко от 30 минути на Корт Des Princes, а Гришо вече води в резултата.

ВТОРИ СЕТ (сервис за Григор Димитров):

1:0 - Перфектен старт на втория сет за Гришо, който печели подаването си на 0. Това бе общо 5-и пореден гейм на сметката на българина.

1:1 -
Оспорван гейм, в който се стигна до равенство. След две умели атаки към мрежата обаче Майер сложи край на серията на българина и взе подаването си за 1:1.

2:1 - Първи много труден сервис-гейм за Димитров. Германецът Майер достигна до преднина 15:40 и първи 2 брейк-бола за него. Гришо обаче натисна газта в най-важния момент и спечели следващите 4 точки, с което съхрани подаването си.

3:1 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! БРАВО! След отлична игра гришо поведе с 0:40 и получи първи точки за пробив през втория сет. Майер спаси една от тях, но при втората прати топката в аут и даде гейма на сметката на българина.

4:1 - Пробивът е затвърден и преднината на Григор Димитров вече е 4:1 гейма. Нашето момче е само на 2 гейма от място на четвъртфинал в турнира!

4:2 - Майер взима сервис-гейма си и намалява преднината на Гришо на 2:4. Всичко обаче остава в ръцете на хасковлията.

5:2 - Гейм на 0 за Григор Димитров, който е само на гейм от място на четвъртфинал.

5:3 - Гришо поведе с 0:15, но след това Майер взе следващите 4 точки и остава в мача, засега.

5:4 - МАЙЕР ВРЪЩА ПРОБИВА В НАЙ-НЕПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ - 5:4.

6:4 - ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ, КОЙТО МУ НОСИ И КРАЙНАТА ПОБЕДА В МАЧА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини