Григор Димитров: Показах невероятна психика



16-04-2013 15:05 | Станко Димов

Григор Димитров даде кратко интервю за „Скай Спортс”, в което разкри как се чувства след победата над Янко Типсаревич и какво му е помогнал да се поздрави с успеха днес. Както е известно българинът се наложи със 7:6 (3), 6:1 и вече очаква съперника си в III кръг в турнира.

„Двубоят не започна добре за мен, не можех да намеря най-добрата си игра, пропуснах няколко удара. Типсаревич играеше много на бекхенд страната ми. След обрата в първия сет обаче придобих увереност, намерих ритъма си”, коментира Димитров в ефира на британската телевизия.

„През годината допуснах няколко тежки загуби. Знаете, че в такива ситуации не ти остава нищо друго, освен да продължиш напред и да се върнеш на корта по-силен. Положих много усилия върху психическата и физическата ми издържливост. Днес показах невероятна психическа устойчивост. Чувствах се добре на корта, бях готов да се боря до последно, дори и да бяхме играли 3 сета”, коментира българинът.

Запитан как се чувства на клей корт, Димитров отговори така: „Израснал съм на тази настилка. Винаги ми е приятно, когато отново стъпя на подобен корт. Сезонът на клей е сравнително кратък и се опитвам да се наслаждавам максимално на всеки един двубой, в който участвам”.

На пресконференцията след двубоя Гришо отново показа, че остава здраво стъпил на земята и подчерта, че най-важното е да покаже постоянство.

"Представянето на един конкретен турнир не е толкова важно. Най-важното е седмица след седмица да показвам постоянство. Няма лесни мачове, няма лесни противници. Трябва да се бориш докрай във всеки един двубой. Ако постигнеш това постоянство, резултатите няма да закъснеят", отбеляза Димитров.

"Очакванията към мен не ме притесняват, няма напрежение. Всъщност, най-големите очаквания идват от самия мен. Ако си настроен както трябва, ако си отдаден на своята работа и запазиш концентрация по време на дългия сезон, нищо не трябва да те притеснява. Дори серия от 5-6 загубени поредни мача не трябва да те обезкуражават. Ще продължа да работя здраво и да преследвам целите си", обеща българинът.

Следващият съперник на Гришо ще бъде 30-ият в света Флориан Майер (Германия). Германецът е спечелил единственият им мач досега - през 2011-а на клей в Мюнхен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини