Григор взе скалпа на световния №10 (+снимки и видео)



16-04-2013 13:16 | Станко Димов

Григор Димитров записа една от най-ценните победи в кариерата си. Българинът се наложи със 7:6 (3), 6:1 над поставения под №8 в основната схема Янко Типсаревич и се класира за трети кръг на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Монте Карло.

Това беше четвърти сблъсък между двамата, а Гришо взе първа победа над съперника си, който към днешна дата е №10 в ранглистата на АТР. Любопитното е, че това бе и втора победа на българина над съперник от топ 10. Първата дойде миналата година в Маями (над Томаш Бердих), а след това Димитров бе спрян именно от Типсаревич.

В двубоя днес хасковлията демонстрира невероятен характер и успя да измъкне победата от много сложна ситуация. Още в първия гейм Гришо допусна пробив, а при 5:4 Типсаревич сервираше за първия сет. Сърбинът поведе с 40:15 и получи два поредни сетбола. Едва ли в този момент някой си е представял, че до края на мача Григор ще даде само 2 гейма на съперника си.

Българинът не само отрази двата сетбола, но впоследствие успя да върне пробива и изравни – 5:5. Стигна се до тайбрек, в който след няколко фантастични разигравания Димитров се наложи със 7:3 точки.

Много драма имаше в първия гейм и на втория сет. След около 10 минути битка и 4 спасени точки за пробив, Типсаревич поведе в резултата, но това бе и последният му гейм в мача. В следващите минути Гришо летеше по корта и записа серия от 6 поредни гейма, които му гарантираха успеха.

Следващият съперник на Гришо ще бъде 30-ият в света Флориан Майер (Германия). Германецът е спечелил единственият им мач досега - през 2011-а на клей в Мюнхен.

При нова победа хасковлията ще се класира за четвъртфинал, където пък може да срещне шампиона от последните 8 години Рафаел Надал.

Благодарение на победата днес Гришо си гарантира 90 точки за ранглистата, както и €32 700 от наградния фонд.

ДИМИТРОВ СРЕЩУ ТИПСАРЕВИЧ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ТРИУМФЪТ НА ДИМИТРОВ В СНИМКИ


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини