Статистиката говори за победа на Типсаревич, но...



15-04-2013 21:12 | Станко Димов

Във вторник по обяд (11:30 часа – виж програмата) Григор Димитров ще изиграе двубоя си от II кръг на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Съперник на Гришо ще бъде играч от Топ 10 – сърбинът Янко Типсаревич, който е поставен под №8 в основната турнирна схема.

Двамата се познават отлично, като до момента имат 3 двубоя, за жалост на нас - всички спечелени от Типси. При това без загубен сет за сърбина.

Срещата в Монте Карло обаче се очертава да бъде друга. От една страна ще бъде първата между Димитров и Типсаревич на клей, а от друга – идва в доста удобен за българина момент.

През последните две години, когато са и победите на Типсаревич над Димитров, сърбинът демонстрираше завидно постоянство в изявите си. През последните седмици обаче определено не е така.

Типси започна силно годината и спечели титлата в Ченай. Без да омаловажаваме успеха му, по пътя към трофея №10 в света се справи последователно с Едуард Роже-Васлен, Го Соеда, Аляз Бедене и на финала Роберто Батиста-Агут. С други думи казано – Типсаревич не срещна съперник от Топ 60!!!

През февруари и в началото на март Типсаревич взе участие на 4 турнира, в които не записа победа. За последно сърбинът, подобно на Димитров, игра в Маями, където сложи край на серията от загуби, достигайки до IV кръг. Като цяло – повече негативи, отколкото позитиви в представянето на сърбина през последните 3 месеца. Особено предвид нивото, което демонстрира от края на 2011-а.

За играта на Григор Димитров няма какво ново да кажем. Българинът е в подножието на Топ 30, а при победа над Типсаревич нищо чудно да постигне нов рекорд в ранглистата и да влезе в тридесетицата. 

В Индиън Уелс и Маями Гришо се представи много силно срещу Новак Джокович и Анди Мъри, като и срещу двамата сервираше за първия сет. Да, тогава идваше и онзи тънък момент и трепването на ръката, моментът, в който напрежението взима връх, а когато си млад и неопитен това си оказва крайно влияние. НО, има едно голямо НО. И този момент ще отмине.

Няма да бъде изненада, ако във вторник упражнението отново се повтори и Григор да започне силно. Дай Боже нашето момче пак да сервира за сета, а после, и за мача и този път да се получи!

Още повече, че с отпадането на „черната котка” за Гришо - Жил Симон, който бе евентуален съперник в трети кръг, пътят напред в турнира е открит. Разбира се, пътят минава през Янко Типсаревич и победа над него. Успех, Гриша!

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини