Джокович: Още не знам дали ще играя в Монте Карло



14-04-2013 20:45 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович все още не е взел категорично решение дали изобщо ще се появи на корта в Монте Карло на първия за годината "Мастърс 1000" на червени кортове. Ноле контузи своя глезен по време на двубой от Купа "Дейвис" и до последно ще бъде под въпрос.

 

Сърбинът вече е в Монако, което е неговият втори дом. Вчера той показа добро настроение и дори поигра тенис на мини-корт с Анди Мъри, но на пресконференция днес съобщи, че "ако това бе друг турнир, вероятно е щял да се откаже". 

 

"Тук се чувствам много вдъхновен. Живея в Монако, това е моят втори дом. Прекарвам огромна част от времето си именно тук, имам много приятели и получавам страхотна подкрепа. Това ме мотивира допълнително да бъда здрав и готов за игра", коментира Джокович.

 

"Ще направя всичко по силите си, за да участвам в турнира, който се провежда на това специално за мен място. Фактът, че съм на корта вече трети ден сам по себе си, е добър знак", добави Ноле, преди да побърза да уточни, че това все още не означава нищо.

 

"Това не значи, че съм на 100% сигурен, че ще бъда готов да изляза на корта в сряда. Оптимист съм, поне много повече, отколкото в началото на седмицата. С всеки изминал ден изпитвам тялото и го напрягам все повече.

"Но с оглед високото ниво на турнира, още не се чувствам напълно готов. Ако това не се случи, няма да изляза на корта", завърши Джокович, който ще обяви във вторник своето окончателно решение. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини