Рафаел Надал: Жалко за Маями, сега е ред на Монте Карло



07-04-2010 11:30 | Станко Димов

Световният номер 3 Рафаел Надал упорито се подготвя за започващия в края на седмицата турнир в Монте Карло. Испанецът е истински крал в европейската столица на хазарта, където е шампион през последните 5 години.

 

Именно червените кортове са най-добрият момент Рафа да се върна на победния път и най-накрая (след около 11 месеца "суша") да спечели титла.

 

През последния месец в САЩ Надал показа, че е възвърнал значителна част от формата си. Испанецът игра два полуфинала на силните турнири в Индиън Уелс и Маями, където отстъпи пред бъдещите шампиони Любичич и Родик.

 

"В момента съм си у дома. Спокоен съм и се подготвям за турнира в Монте Карло. Пристигам там в петък. Много жалко за Маями, където играх страхотно. Още веднъж искам да благодаря за подкрепата, която получих там (и на Индиън Уелс)", написа Надал в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Испанецът публикува и снимка от вечеря в ресторант ден след загубата му от Родик и ден преди да се прибере за родината си.

 

Турнирът в Монте Карло започва в събота, 10 април. Двубоите от втория кръг, където ще се включат голяма част от топ играчите, започват в сряда. Самият Надал ще се опита да спечели за рекорден шести път в "Монте Карло Кънтри клуб".

 

Тази година Рафа ще бъде поставен под номер 2 в схемата, непосредствено зад миналогодишния финалист Новак Джокович. Финалистът от Australian Open Анди Мъри получи "уайлд кард" от организаторите и също ще вземе участие в надпреварата.

 

Засега аут от турнира е номер 1 в света Роджър Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини