Пресконференцията на Мико: Можем да ги приключим още в събота



05-04-2013 17:21 | Станко Димов

Димитър Кузманов последва примера на Тихомир Грозданов и записа чиста трисетова победа в двубоя си на единично срещу втората ракета на Естония. Мико се наложи с 6:2, 6:1, 6:2, като заслужено обра овациите на около 200 човека, които бяха дошли да гледат двубоя му срещу Маркус Кербер в петък.

20-годишният Кузманов е категоричен, че националите могат да предрешат крайния изход на сблъсъка още в събота, което е мачът на двойки. Ето какво каза още Мико на пресконференцията след успеха.

„Първо искам да благодаря на всички хора, които дойдоха днес да ни подкрепят. Тяхната подкрепа за нас бе много важна. Играх с по-малко напрежение, след като преди мен Тото победи изразително първата им ракета.

Наистина моят мач не беше най-добрият за гледане. Естонецът с нищо не ме затрудни и не се получи тенис на високо качество. За нас не е важно как ще играем, важен е крайният резултат. Много е хубаво, че днес водим с 2:0, но мачът е 3 дни, не сме се отпуснали. Гледаме напред и ако утре можем да затворим двубоя ще бъде супер.

Днес играх в родния ми клуб и пред родна публика. Определено бях малко притеснен от този факт. Започнах много добре двубоя, даже аз се учудих колко силно започнах двубоя. В един момент загубих леко концентрация, но след това успях да затворя сета и мача.

По принцип очаквахме естонците да ни затруднят много повече. Не очаквахме толкова лесни победи с по 3:0 сета. Сега напрежението е при тях, ние водим с 2:0 победи, а на тях утре им трябва задължителен успех. Мисля, че ако запазим концентрация, ще решим нещата още в събота”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ГРОЗДАНОВ – ИВАНОВ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ КУЗМАНОВ - КЕРНЕР

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Пловдив. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини