Ясна е причината за отсъствието на Гришо от Купа "Дейвис"



31-03-2013 17:42 | Станко Димов

Новината, че Григор Димитров няма да играе в двубоя срещу Естония всъщност не е новина. Оказа се, че още в началото на годината българинът е заявил, че няма да може да участва в този сблъсък, предвид натоварената си програма. Това разкри Димитър Господинов, баща на тенисист №1 у нас и капитан на тима ни за Купа „Дейвис”. 

Както е известно в петък, събота и неделя ще премерил сили с естонците, като двубоят на кортовете "Локомотив" в Пловдив ще бъде за оставане във II група на зона Европа / Африка.

„Това, че Гришо няма да попадне в състава за Купа „Дейвис”, ни бе известно още от началото на годината, просто неговата програма е доста натоварена и това не му позволи да вземе участие", каза Господинов, като добави, че очаква тежък плейоф с Естония.

„Ние имаме леко предимство пред Естония, защото играем по-добре на червени кортове. Призовавам всички фенове на тениса в Пловдив да дойдат на мачовете и да дадат своята подкрепа. Входът ще бъде свободен. Жребият ще бъде изтеглен в четвъртък. В петък, в 12 часа, е откриването, а в 12.30 часа е първият мач", обясни бащата на Григор Димитров пред "Гонг".

Колкото до представянето на Григор Димитров в Маями, родителят сподели:  „В мача с Анди Мъри, Гришо страдаше от леко неразположение и това не му позволи да се представи максимално добре. Той греши в решителните моменти, защото му липсва опит и рутина. Тогава той поема излишен риск".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини