Специалист на двойки ще помага на Григор Димитров



29-03-2013 20:35 | Станко Димов

В екипа на академията, където тренира Григор Димитров, продължават да влизат известни хора. Консултант на шведската Good to Great е легендата Бьорн Борг. Новото име е Симон Аспелин, който ще се занимава с развитието на младите таланти и ще помага в маркетинга, пише "24 часа".

Бившият професионален тенисист има 12 титли на двойки и стигна до №7 в световната ранглиста през март 2008 г. Шампион е на US Open 2007 с Юлиан Ноуле (Ав), а година по-късно с Томас Йохансон загубиха от Роджър Федерер и Станислас Вавринка (Швейц) финала на олимпиадата в Пекин.

"Сигурни сме, че Симон ще помогне много със своя опит като състезател и като мениджър във фирмата, където е работил преди", коментира Никлас Култи, шеф в Good to Great.

Самият Григор в момента е в Маями и с Фредерик Нилсен (Дан) се класираха за полуфинал на двойки след 6:4, 2:6, 10:7 в дългия тайбрек с Томи Хаас (Гер) и Ксавие Малис (Бел). Новите им съперници са поляците Мариуш Фирстенберг и Марчин Матковски.

Не спират коментарите за загубите на Димитров срещу Новак Джокович и Анди Мъри, в които талантът от Хасково показа психическа неустойчивост в момент, когато трябваше да поведе със сет.

"Това е човекът, който играе като Роджър Федерер, и е гадже на Мария Шарапова. Той показа вълнуващия си стил срещу Джокович в Индиан Уелс, но направи 4 двойни грешки, когато сервираше за сета, и после изобщо не можа да се върне в мача.

Преди няколко дни на Димитров му се случи същото срещу Мъри и след 3 двойни грешки загуби в 2 сета. 4 двойни грешки в първата седмица, после 3. Ако наистина искаме да погледнем на нещата от положителната страна, това все пак е някакъв прогрес", пише Стивън Тайнър в Tennis.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини