Гаске надви Бердих, предстои 1/2-финал с Мъри



29-03-2013 08:02 | Николай Драганов

Ришар Гаске и Анди Мъри ще излъчат финалиста от долната част на схемата на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями. Първата ракета на Великобритания отстрани на четвъртфинал Марин Чилич (Хърватия), а в ранните часове на петък осмият поставен в основната схема Гаске успя да надвие Томаш Бердих след 6:3, 6:3 за 75 минути.

Бердих имаше своя шанс в шестия гейм на първия сет, когато пропиля две точки за пробив и позволи на Гаске да се добере до равенство 3:3. Само секунди след това чехът допусна да бъде пробит, французинът бързо затвърди и поведе с 5:3, а в последния гейм Бердих допусна и втори пробив, при това на 0.

Серията на Гаске продължи и във втория сет - пробив за 2:0, оспорван трети гейм но все пак седми пореден за французина и преднина от 3:0. До края на мача Бердих успя да спечели трите си подавания, но не стигна дори до точка за връщане на пробива и напусна турнира.

"Много съм щастлив от начина, по който играх. Добър мач за мен, показах психическа стабилност и спечелих важен двубой". Относно сблъсъка с Мъри, Гаске заяви: "Той може да направи всичко на корта. Изключително интелигентен играч, невероятен. Аз обаче познавам играта му, играли сме доста пъти. Разбира се, той е фаворит, а аз няма какво да губя и ще се постарая да изиграя хубав мач и да победя."

Анди Мъри води с 4:3 в преките сблъсъци с Гаске. Последната им среща бе на Ролан Гарос през миналата година, а победител се оказа Мъри.

Преди това на "Мастърс 1000" в Рим отново на клей до успеха стигна Гаске. Другите му две победи са съответно през 2007-ма и 2006-та на твърди кортове.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини