Още един турнир влиза в календара на ATP и WTA



27-03-2013 16:58 | Станко Димов

Глобализацията на тениса продължава с пълна сила. От следващия сезон Южна Америка ще се радва на още един турнир на ниво WTA и АТР. Мегаполисът Рио де Жанейро ще приеме въпросната надпревара, която ще се провежда в средата на месец февруари и ще замени турнира в Мемфис.

В женския формат надпреварата ще бъде с награден фонд $235 000, което означава, че ще бъде от категорията „Интернешънъл”. Победителката в турнира, който ще се казва Rio Open, ще се включи в борбата за място в Турнира на шампионките в края на сезона в София (или Пловдив).

За мъжете пък наградният фонд ще бъде значително по-голям – $1.25 милиона. Надпреварата ще бъде от сериите АТР 500.  

„Очакваме с интерес този турнир в Бразилия, който ясно говори за развитието на спорта в един много важен пазар. Приветстваме събитието, което ще бъде сериозна визитка картичка на нашия спорт в Бразилия”, коментира президентът на WTA Стейси Аластър.

Колегата й от АТР Брад Дрюит също остана доволен. „Много сме щастливи, че от следващия сезон ще имаме АТР 500 турнир в Рио де Жанейро. Сигурен съм, че тази дестинация ще бъде много популярна след нашите играчи, особено след като в следващите години градът ще приеме толкова много спортни събития.

"Пожелаваме много успехи на организаторите, в лицето на IMX за първото издание на турнира”.

Очаква се турнирът в Рио да бъде на клей корт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини