Григор с успех в Маями, предстои двубой с Анди Мъри



23-03-2013 22:22 | Станко Димов

Григор Димитров достигна до трети кръг на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Маями. Българинът започна надпреварата директно от втори кръг, а при резултат 6:4, 1:1 неговият съперник Симоне Болели се отказа заради контузия.

Това беше втори двубой между Гришо и Болели, като българинът записа втора победа. В следващия кръг хасковлията ще се изправи срещу олимпийския шампион Анди Мъри, който по-рано през деня се справи в два сета над надеждата на Австралия Бърнард Томич.

Гришо и Мъри са играли два пъти до момента, като британецът няма загубен сет. За последно се срещнаха на финала в Бризбейн в началото на сезона, където Димитров сервираше за първия сте, но допусна колебания и в последствие загуби.

Иначе днес Гришо изигра добър двубой. Той взе първия сет, след като осъществи пробив в десетия гейм. В началото на втората част, при резултат 1:1 гейма и предимство за Димитров, Болели вдигна бялата кърпа и се отказа заради травма.

Българинът не допусна пробив на своя сервис, като приключи срещата с 9 аса, срещу нито един за италианеца. Успехът е под номер 60 в кариерата на Димитров на ниво ATP.

По-късно тази вечер Гришо отново ще излезе на корта, за да изиграе и двубоя си от първи кръг на двойки. Димитров и неговият партньор Фредерик Нилсен ще срещнат братята Харисън (САЩ). 

ПОБЕДАТА НА ГРИШО ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини