Братята Харисън са първото изпитание за Гришо и Нилсен



21-03-2013 10:38 | Николай Драганов

Григор Димитров ще си партнира с датчанина Фредерик Нилсен в схемата на двойки на втори пореден "Мастърс 1000" турнир, а техни съперници в първи кръг в Маями ще са братята Райън и Крисчън Харисън.

 

Нилсен е специалист в играта на двойки, но има само един турнир рамо до рамо с първата ракета на България, а това се случи в Индиан Уелс, където те прескочиха първи кръг, но отпадаха във втори.

 

Опитът на братята Харисън също не е голям - те имат два турнира като двойка, като през миналата година достигнаха до четвъртфинал на US Open, а в началото на тази отпаднаха в първи кръг в Мемфис.

 

При евентуален успех над Райън и Крисчън Харисън, Димитров и Нилсен ще срещнат победителите от мача между германците Кристофър Кас и Филип Колшрайбер или седмите поставени Микаел Лодра и Леандър Паеш. Този сблъсък попадна в програмата за четвъртък, а по-всяка вероятност мача на Гришо и Нилсен срещу братята Харисън ще се проведе утре или в събота.

 

Евентуална нова победа над индийския и френския ветеран пък по всяка вероятност би осигурила мач срещу живите легенди в играта на двойки Боб и Майк Брайън от САЩ.

 

Димитров е в Маями от близо седмица и се подготвя усилено за мачовете, които му предстоят. Иначе на сингъл той ще се изправи срещу Симоне Болели.

 

"В Маями. Тренирам здраво и очаквам с нетърпение съботния мач", написа Гришо в своя профил в социалната мрежа "Фейсбук".

 

ОСНОВНА СХЕМА НА ДВОЙКИ (МЪЖЕ)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини