Гришо с лек спад в ранглистата, Надал измести Ферер



18-03-2013 09:20 | Николай Драганов

Григор Димитров регистрира лек спад в новото издание на световната ранглиста, смъквайки се с една позиция до №32. Въпреки, че Гришо подобри представянето си от миналата година в Индиан Уелс, достигайки до трети кръг и факта, че добави нови 20 точки към актива си, той става "жертва" на силното представяне на Кевин Андерсън, който се изкачва с цели осем позиции до №29 в света.

Добрата новина за Димитров е, че въпреки това леко отстъпление, той със сигурност ще бъде поставен на започващия на 20-ти март "Мастърс 1000" турнир в Маями, тъй като участието си от него оттеглиха Рафаел Надал, Роджър Федерер и Станислас Вавринка. Така Гришо за втори пореден път в рамките на този месец ще започне турнир от подобен ранг директно от втори кръг, а в трети ще срещне играч от Топ 10 на световната ранглиста.

През миналата година Димитров се представи великолепно в Маями, достигайки до четвърти кръг, като по пътя си отстрани Михаил Кукушкин, Хуан Игнасио Чела и Томаш Бердих, след което отстъпи на Янко Типсаревич. Основната схема на турнира трябва да стане ясна тази вечер.

Голямата промяна в челото на ранглистата е свързана с изкачването на Рафаел Надал до №4 в света за сметка на неговия сънародник Давид Ферер. Още след ранното отпадане на Ферер бе ясно, че при титла на Рафа той ще се върне на четвърто място, което от днес е факт.

С над 4500 точки преднина на върха е Новак Джокович, а разликата между втория Роджър Федерер и третия Анди Мъри е само 365 точки.

Любопитен прогрес от цели четири места регистрира първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която от тази седмица е №46 в света. Цвети е в серия от шест поредни загуби, но изкачването и се дължи на слабото представяне на тенисистките около нея.

В топ 10 при жените има няколко промени. Мария Шарапова измества доскорошната №1 Виктория Азаренка, която вече е трета. Разликата между Маша и Серина Уилямс пък е само 350 точки.

Сара Ерани се изкачва с една позиция до №7 за сметка на Петра Квитова, а финалистката от Индиан Уелс Каролина Вожняцки става №9, измествайки Саманта Стосър.

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА НА АТР

ОБНОВЕНА РАНГЛИСТА НА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини