Треньорът на Федерер: Григор Димитров е страхотен талант



17-03-2013 20:20

Треньорът на великия Роджър Федерер - Пол Анакон се изказа ласкаво за Григор Димитров и го причисли към групата от млади тенисисти с бляскаво бъдеще.

"Има редица млади таланти. Независимо, че сега им отнема повече време да се изкачат до върха, момчета като Милош Раонич, Григор Димитров, Райън Харисън имат много светло бъдеще. Има и други таланти, но мисля че тези момчета притежават страхотна игра," коментира Анакон.

Наставникът на Федерер отчита, че за него е невероятна привилегия да работи с него и го оценява като прекрасен професионалист.

"Винаги съм смятал, че Роджър е феноменален талант. С годините той разбра и отговорността, която носи като такъв велик играч. Като суперзвезда той има задължения както на корта, така и извън него. Не знам колко време ще успее да се задържи на това ниво, но успехите му говорят сами за себе си."

Анакон прогнозира, че физически Федерер има възможностите да остане в играта поне още няколко сезона.

"Мисля че физически пред него има още няколко години. Най-важно е да запази желание за игра и да знае какво иска да постигне. Това е нормален процес при всеки атлет, но като цяло смятам че има още няколко години оставащи," анализира Анакон.

В заключение Анакон споделя, че Роджър Федерер, както и Пийт Сампрас, с който е работил, освен страхотни състезатели, са и невероятни като личности.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини