Джокович отнесе Цонга за по-малко от час



15-03-2013 23:46 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович изигра безгрешен мач срещу Жо-Вилфред Цонга и след категоричен успех с 6:3, 6:1 се класира на полуфинал на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиан Уелс.

 

Ноле осъществи по два пробива в двата сета и само за 54 минути на корта записа 22-рата си поредна победа. За последно сърбинът допусна поражение на "Мастърс 1000" турнира в Париж, след което спечели финалния "Мастърс", титлата от Australian Open и турнира от категория ATP 500 в Дубай.

 

Цонга опита да изненада и разколебае Джокович с агресивна игра, но съвсем логично това доведе и до повече грешки, докато Ноле бе меко казано стабилен във всички елементи. За целия мач той не допусна нито едва двойна грешка, записа 21 печеливши удари и само 6 непредизвикани грешки срещу 7 уинъра и 22 грешки за своя опонент.

 

Джокович проби при 2:2 в първия сет, затвърди на 0, а при 5:3 в своя полза постигна и втори пробив, повеждайки за 30-тина минути с 1:0 сета. 

 

Отличната серия продължи с откриващ гейм на нула в негова полза и преднина от 0:40 в сервиса на Цонга във втория гейм на втория сет. Французинът отрази първите две точки за пробив, но при третия Ноле не сгреши. При 4:1 в своя полза той проби за втори път, а повече от забележителен е факта, че за целия втори сет Джокович не загуби нито една точка, когато сервираше!

 

Това бе осми пореден успех за Ноле над Цонга, а общия баланс помежду им е 10 срещу 5 победи за сърбина. 

 

Съперник на световния №1 в следващия кръг ще бъде Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини