Федерер: Какъв талант? Всичко е зверски труд



Федерер: Какъв талант? Всичко е зверски труд
Свързани играчи
04-04-2010 18:16 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер даде интервю за англйския в. "Дейли Мейл". В него той разказва за отношенията си с Анди Мъри и значението на родителите му за неговата кариера. Той признава още, че неговите деца вече се развиват все по-бурно и е горд с тях като родител.

"Когато човек говори открито, хората си мислят, че той се държи агресивно. Тъкмо затова много хора решиха, че между мен и Анди Мъри има някакъв проблем. Такъв няма. Може да съм го критикувал, но това далеч не значи, че не го мисля за голям играч. Няма как да не го уважавам, тъй като той има повече победи над мен в нашите срещи," обясни Роджър.

Федерер разказа и за семейството си. "Пътувахме доста в последно време, но всичко мина доста добре. Малко съм изненадан от този факт. Разбира се имахме и проблеми. Малките имаха болки заради зъби, появиха се ушни инфекции. Мирка също беше болна, както и аз. Сега обаче всичко отново е прекрасно. Децата са все по-активни и ни е много приятно заедно. При нас винаги е весело," сподели световният номер 1.

Федерер допълни, че всичко в неговата кариера се дължи на огромния труд, който е положил, а не толкова на талант.

"Бях длъжен да бъда сериозен, тъй като родителите ми инвестираха много в мен и разчитаха, че съм съвестен. Техните усилия да ми осигурят всичко необходимо - кортове, треньори и т. н. Усилията им са достойни за възхищение. Те не се интересуваха дали печеля или губя, стига да влагам всичко от себе си в играта. Аз отдавах всичкото си време на това и резултатите се виждат," разясни още швейцареца.

"Преди хората твърдяха, че успехите ми се дължат единствено на моя талант и аз няма нужда да се боря, а всичко идва от само себе си. Загубата от Сафин на Australian Open-05 също промени визията ми за нещата. Тя ме накара да тренирам два пъти по-здраво физиката си, за да нямам проблеми в 5-сетовите битки," завърши легендата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини