Григор Димитров пред втори сблъсък с Новак Джокович



11-03-2013 06:09

Григор Димитров се класира за трети кръг на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Това стана възможно след победа с 6:4, 6:4 над квалификанта Матю Ебдън, който е извън първите 100 в ранглистата.

Българинът бе убедителен в представянето си и затвори срещата след малко над час игра. Той успя да осъществи пробиви още в началото на всеки сет и след това не допускаше спад в представянето си.

Двубоят започна прекрасно за Димитров, който проби още в откриващия гейм. При 5:4, когато сервираше за спечелването на сета, Гришо даде няколко възможности на своя опонент да изравни, но Ебдън ги пропиля. 6:4 за Димитров след 30 минути игра.

Втората част продължи да се развива в полза на българина. Григор реализира пробив и поведе с 2:1. До края Григор не допусна колебание и отново затвори с 6:4. Особено впечатляващо изпълнение Димитров реализира при мачбола.

Крайно любопитен ще бъде съперникът на нашето момче в следващия кръг. Това ще бъде световният номер 1 Новак Джокович, който още няма загуба през 2013-а година.

Двамата имат един сблъсък през миналата година. Тогава Джокович печели с 6:3, 6:2 отново на твърди кортове в Шанхай.

До момента Димитров си е осигурил 45 точки за световната ранглиста с участието си в този турнир.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА НА ТУРНИРА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини