Меко начало за Надал на твърдите кортове в САЩ



10-03-2013 08:55 | Николай Драганов

Рафаел Надал се завърна успешно и на твърдите кортове, записвайки победа в първи кръг на първия за годината "Мастърс 1000" турнир в Индиан Уелс. Испанецът се наложи с 7:6(3), 6:2 над представителя на домакините Райън Харисън.

 

Това бе първи мач за Надал на твърди кортове от близо година насам. Рафа се завърна преди около месец след близо седем извън кортовете, като изигра три турнира на клей, в които спечели две титли и игра един финал.

 

Благодарение на днешния си успех, световният №5 се доближи до мечтан четвъртфинал с Роджър Федерер. Двамата са на по още две победи от сблъсък помежду си. 

 

Мачът срещу Харисън започна отлично за Надал, който проби в четвъртия гейм а малко по-късно водеше с 4:1 гейма. В този момент настъпи спад в играта му, пробивът бе върнат за 4:3, а при 5:5 Харисън дори пропусна точка за втори. Стигна се до тайбрек, където Рафа показа отлична игра, направи три минипробива срещу само един на американеца и поведе със сет на нула.

 

Във втората част испанецът буквално летеше по корта, връщайки всичко в типичния си стил, което му позволи да спечели пет поредни гейма с два пробива за преднина от 5:1. Харисън измъкна още едно свое подаване за 5:2, но само секунди по-късно Рафа взе своя сервис гейм на нула, а с това и победата.

 

Съперник на Надал в трети кръг ще бъде Леонардо Майер, който поднесе една от изненадите на турнира до този момент, отстранявайки №30 в схемата Михаил Южни. Майер и Надал играха само преди седмица в Акапулко на четвъртфинал, а победата бе за Рафа. Любопитна подробност е, че това ще бъде трети сблъсък между тях, а първия бе точно преди година във втори кръг в Индиан Уелс - победа за Надал с 6:1, 6:3.

 

ОСНОВНА СХЕМА

ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини