Федерер: Радвам се, че Рафа отново е сред нас



08-03-2013 11:11 | Станко Димов

Световният №2 Роджър Федерер ще защитава титлата си от турнира в Индиън Уелс. Още на четвъртфинал обаче швейцарецът може да срещне може би най-неудобният си съперник в исторически план – Рафаел Надал, който наскоро се завърна на корта. ФедЕкспрес приветства Матадора и сподели, че се радва да го види отново на корта.

„Вчера след моята тренировка се видяхме с Рафа. Наистина бях развълнуван да го видя отново. През месеците, в които го нямаше, не поддържахме много контакт. Според мен той искаше малко да остане настрани от тениса, което е напълно разбираемо. Радвам се, че той се представи толкова силно в Акапулко. Страхотно е, че отново можем да го видим да играе и на твърди кортове. Надявам се тази седмица да се видим на корта”, коментира швейцарецът.

В Индиън Уелс, Федерер ще преследва своята първа титла за сезона. Швейцарецът загуби на полуфинал на Australian Open (отстъпи на Анди Мъри), след което достигна до четвъртфинал в Ротердам (Жулиен Бенето) и полуфинал в Дубай, където пропусна 3 мачбола в двубоя си срещу Томаш Бердих.

„Мисля, че играх много добре в Австралия. В Ротердам обаче разочаровах. Определено можех да се представя по-добре там. Миналата година по това време играех изключително добре. В Дубай също останах разочарован, след като пропуснах 3 мачбола в двубоя с Бердих. Но каквото се е случило си остава в миналото. Определено се надявах, че до март ще спечеля поне една титла, но какво да се прави”.

Миналата година Федерер спечели 21-ата си титла от „Мастърс 1000” турнир точно в Индиън Уелс, като на финала победи Джон Иснър.

„Индиан Уелс е страхотно място за мен и семейството ми. Феновете разбират много добре тениса. Централният корт е красив, а атмосферата страхотна. Определено това е един от най-престижните турнири”, категоричен е Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини