Надал: Изненадан съм от себе си, изиграх перфектен мач



03-03-2013 13:28 | Николай Драганов

Рафаел Надал триумфира с втора титла за година, след като буквално прегази съпротивата на намиращия се в отлична форма Давид Ферер на финала на турнира в Акапулко. Рафа даде само два гейма на своя сънародник и показа, защо е считан за "Краля на червените кортове".

В изказването си след края на мача Надал заяви, че сам е изненадан от перфектната си игра и съжалява за Ферер, който "не е имал ден". "Не сбърках почти нищо днес, изиграх наистина страхотен мач, почти перфектен", заяви Рафа.

"Не съм си представял, че мога да играя на такова ниво, каквото показах днес. Тръгвам си щастлив и изненадан. Изиграх чудесен двубой срещу един от най-добрите играчи в света, специалист на клей, който обаче не изглеждаше като себе си днес, определено имаше лош ден", добави световният №5.

"Преживях няколко тежки месеца, в които трябваше да стоя далеч от корта. Сега се чувствам наистина добре. Благодаря на семейството си и на всички, които имаха участие в моята рехабилитация. Помогнаха ми да премина през този труден период."

Относно състоянието на колената си и спекулациите, че няма да играе на "Мастърс 1000" турнирите в САЩ, Рафа на практика потвърди, че това няма да се случи.

"Коляното ми се държа добре през цялата седмица. Сърцето ми казва, че трябва да продължа да се състезавам, че трябва да продължа към следващия турнир."

От своя страна Ферер поздрави своя сънародник за успеха и призна, че просто е загубил от по-добър тенисист. "Рафа просто бе по-добър от мен днес. Никак не е лесно да го победиш. Щом трябваше да загубя се радвам, че го направих от него."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини