Краси Балъков срещу Краси Балъков на корта в Испания



03-03-2013 11:24 | Николай Драганов

"Намирате ме на корта. Играя тенис със сина си." Думите са на бившия капитан на националния отбор Красимир Балъков, когото "24 часа" потърси по телефона.

Героят от световното в САЩ през 1994 г. работи за последно в Бундеслигата, където водеше "Кайзерслаутерн", а сега изчаква ново предложение в Германия. Там той се превърна в легенда на "Щутгарт", където рита 8 сезона.

На гости при Балъков е пристигнал синът му, който носи неговото име. Краси-младши е на 17 години, а от 5 е в професионален тенис интернат в Испания.

За разлика от баща си, който направи страхотна кариера в Етър, Спортинг (Лисабон) и Щутгарт, малкият Балъков опита от футбола, но набързо се отказа от него. След като стана ясно, че тенисът му е на сърце, бе предприет ходът със записването му в испанската тенис академия.

"Краси ми гостува, но през това време не престава да тренира. Аз също играя тенис и се включвам в заниманията му", разказа Балъков. Той уточни, че когато е срещу сина си на корта, не броят резултат.

От следващата седмица младият Балъков се завръща в Испания. Наскоро в интервю за "24 часа" неговият баща заяви, че следващите 1-2 години ще бъдат решаващи затова дали Краси ще успее да пробие в тениса и да направи кариера в него, или ще се ориентира към нещо друго.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини