Надал: Давид е страхотен играч в страхотна форма



02-03-2013 15:18 | Николай Драганов

Рафаел Надал надигра своя сънародник Николас Алмагро с 2:0 сета и ще играе на финал на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко, където му предстои да срещне друг испанец – Давид Ферер. От 20 мача помежду им до този момент, Ферер има едва четири победи и само една на клей кортове, но утре сутрин ще има невероятна възможност за един от малкото си успехи.

 

Рафа бе извън кортовете 7 месеца, а турнира в Мексико е трети за него след завръщането му. На предишните два – в Чили и в Бразилия, които бяха от категория ATP 250, Надал също достигна до финалния мач, като спечели този в Сао Пауло.

 

По време на дългото му отсъствие, Матадора бе изпреварен на четвъртото място в ранглистата от утрешния си съперник и поне засега е втора ракета на Испания. Нещо повече – Ферер е шампион от последните три издания на турнира в Мексико и днес записа 19-тата си поредна победа.

 

„Не съм в състояние да бъда или изобщо да кажа, че съм фаворит срещу Давид, защото в негово лице срещам един от играчите в най-добра форма в тура изобщо. Той не просто е страхотен играч – той е страхотен играч в страхотна форма“, коментира Рафа Надал след днешния си успех над Алмагро.

 

„За да спечеля утрешния мач, ще трябва да играя наистина перфектно – в противен случай победата е невъзможна. Това е един от най-трудните мачове на клей, които изобщо можеш да имаш в момента. Не мисля, че към днешна дата съм на неговото ниво, но съм готов да дам всичко от себе си“, добави той.

 

„За мен беше много емоционална седмица. Започвам да се чувствам все по-свободен на корта, тичам спокойно за всяка топка, така че това са най-добрите новини в момента, наслаждавам се на тениса.“

 

„Не бих могъл да кажа, че коляното все още не ме притеснява от време-навреме, но всичко е в рамките на нормалното. Важното е, че не ми пречи да правя това, което искам, което ме прави много щастлив.“

 

Утре в Акапулко Рафа ще се опита да спечели своята титла №52 в кариерата и 38-ма на червени кортове. За да не се случи това, Давид Ферер ще трябва да запише едва втора победа над Рафа на клей след успеха през далечната 2004-та година, когато в първия мач помежду им стига до успех с 2:1 сета в Щутгарт. Ако успее да спечели четвърти пореден финал в Акапулко, Ферер ще триумфира с 21-ва титла в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини