Григор Димитров ще бъде поставен в Индиан Уелс



02-03-2013 12:33 | Николай Драганов

Григор Димитров ще запише нов рекорд в своята кариера и в историята на българския тенис в понеделник, когато бъде публикувано новото издание на ранглистата.

От новата седмица Гришо ще бъде под №31 в мъжкия тенис, което означава прогрес с две позиции от досегашното му 33-то място. Това означава, че за първи път българин ще бъде поставен в основната схема на турнир от категория "Мастърс 1000".

От няколко седмици Гришо се готви за турнира в Индиан Уелс, който стартира на 7-ми март. Той не е играл през последните две седмици, като за последно се подвизава на кортовете в Ротердам, където достигна до полуфинал.

Двамата тенисисти, които можеха да го лишат от тази позиция - Фабио Фонини и Кевин Андерсън записаха поражения във вчерашния ден и позицията на Димитров е сигурна. Така решението на Рафаел Надал дали ще играе в САЩ вече няма никакво значение за мястото на българина като поставен.

Благодарение на мястото си сред първите 32-ма, Гришо ще започна участието си директно от втори кръг на надпреварата. В Индиан Уелс участват 96 играчи, а шампион от миналата година е Роджър Федерер.

През 2012-та година Димитров стартира от първи кръг, където надигра Иван Додиг. Във втори той допусна поражение от Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини