Перфектният Джокович достигна полуфинал в Дубай



28-02-2013 18:18 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович продължава наказателната си акция от началото на сезона. Сърбинът достигна до полуфинал на турнира в Дубай (АТР 500), след като надви с категоричното 6:0, 6:3 италианеца Андреас Сепи. Това беше 10-и сблъсък между двамата, като Ноле записа 10-и пореден успех.

След като прегази съперника си в първата част – 6:0, Джокович нямаше милост и през втората. Той набързо поведе с 4:1, след което с лекота довърши съперника.

На полуфиналите Джокович ще се изправи срещу съперник от Топ 10 – Хуан Мартин дел Потро. По-рано през деня снажният аржентинец също записа успех в два сета (над Даниел Брандс). По ирония на съдбата Ноле и Дел По също ще се срещнат за 10-и път, като до момента сърбинът има аванс – 7:2. Единствените победи на сметката на аржентинеца са от Олимпийските игри в Лондон миналата година и Купа „Дейвис” през 2011-а, когато Джокович се отказва заради контузия.  

От началото на сезон 2013 Джокович все още няма загуба. Съперникът му Дел Потро обаче също се намира в добра форма, като преди 2 седмици вдигна 14-и трофей в кариерата си, триумфирайки в зала в Ротердам.

Във втория полуфинал ще спорят Томаш Бердих и победителят от двубоя Роджър Федерер – Николай Давиденко.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини