Надал аут за Индиан Уелс и Маями, Гришо поставен?



26-02-2013 14:15 | Станко Димов

Рафаел Надал ще пропусне предстоящите в Индиан Уелс и Маями турнири от „Мастърс 1000” сериите. Новината съобщи първо електронното издание на в-к „Марка”, а след това бе потвърдена и от някои от водещите световни агенции.

След турнира в Акапулко, който се провежда тази седмица и в който Надал е поставен под №2 в основната схема, Матадора ще лети за САЩ, където ще участва в ... демонстративен двубой с Хуан Мартин дел Потро. Двамата ще се изправят в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън” в мегаполиса Ню Йорк.

Като една от причините за отказа на Надал се изтъква болките в колената. „Доволен съм от формата ми, но не и от състоянието на колената ми. Все още усещам доста болка”, каза Надал в навечерието на турнира в Акапулко.

Отказването на испанеца от двата силни турнира на практика означава, че по всяка вероятност Григор Димитров за първи път в кариерата си ще намери място сред поставените в схемата на надпревара от „Мастърс” сериите. Нещо повече, при добър жребий и съответно добри резултати в Индиан Уелс и Маями, българин има реален шанс да си гарантира място сред поставените и на предстоящите през лятото турнири от Големия шлем – „Ролан Гарос” и Уимбълдън.

Миналата година Гришо отпадна във втори кръг в Индиан Уелс и в четвърти в Маями. Припомняме, че в момента Григор Димитров е №33 в ранглистата, което е както личен, така и национален рекорд за България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини