Сесил очаква шампионката от „Ролан Гарос” 2010 в Мексико



26-02-2013 12:19 | Станко Димов

Сесил Каратанчева започна по отличен участието си на турнира за жени в Акапулко. В двубой от първи кръг софиянката се наложи с изразителното 6:0, 6:3 над участващата с „уайлд кард” представителка на домакините Химена Ермосо. Достигането до втори кръг гарантира на Каратанчева 30 точки за ранглистата на WTA, както и малко над $3000 от наградния фонд.

Повече от любопитна може да бъде съперничката на Сесил във втори кръг. Тя ще бъде определена от двубоя между шампионката от „Ролан Гарос” 2010 Франческа Скиавоне, която участва с „уайлд кард”, и квалификантката Грейс Мин (САЩ).

Ако достигне до трети кръг (четвъртфинал), то тогава Каратанчева най-вероятно ще срещне втората в схемата Карла Суарес Наваро (Испания).

Турнирът Abierto Mexicano Telcel е от категорията „Интернешънъл”, което означава, че победителката ще се включи в борбата за участие в последната надпревара от календара на WTA за годината – Турнира на шампионките, който за втора поредна година ще се провежда в София.

Поставена под №1 в Акапулко е Сара Ерани, която е шампион от миналата година. Междувременно се провежда и надпреварата при мъжете, която пък е от високата категория – АТР 500.

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини