ВИДЕО: Роджър Федерер с изненадващ старт в Дубай



25-02-2013 19:07 | Станко Димов

Роджър Федерер започна по изненадващ начин участието си на турнира в Дубай. В среща от първи кръг швейцарецът се изправи срещу №128 в света Малик Жазири (Тунис) и загуби първия сет, но след това стигна до пълен обрат и си осигури място в следващия кръг. В отделните части Федерер се наложи с 5:7, 6:0, 6:2.

Както показва и резултатът, Жазири бе на сет от сензацията, след като успя да поведе в резултата. При 5:5 в първата част №128 в света направи пробив, а след това със сервис на своя страна затвори сета – 7:5.

Всички чудеса на корта обаче приключиха някъде тук. През втората и третата част Федерер даде на съперника си общо два гейма и побърза да свали на земята надеждите за сензационен успех на Жазири.

Във втори кръг в Дубай Федерер ще се изправи срещу испанец – Марсел Гранойерс или Алберт Монтанес. Швейцарецът е шампион в турнира от миналата година и общо 5-кратен първенец от надпреварата.

Поставен под №1 е лидерът в ранглистата Новак Джокович, който очаквано е в другата част на схемата. Ноле и Роджър могат да се срещнат само на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини