Ранглисти: Нов рекорд за Григор Димитров



25-02-2013 08:22 | Николай Драганов

Григор Димитров записа нов рекорд в своята кариера и в историята на българския тенис, като се изкачи с една позиция напред в ранглистата на АТР до №33 в света.

Макар българинът да не игра през миналата седмица, изкачването стана възможно заради загуба на точки от страна на Юрген Мелцер, който бе шампион от Мемфис (АТР500) през миналата година, но не успя да повтори това постижение.

През тази седмица Григор отново няма да играе официални мачове, като ще се подготвя усилено за турнира в Индиан Уелс ("Мастърс 1000"). При това класиране на Гришо има сериозен шанс той да бъде поставен в основната схема, но това зависи от представянето изцяло на другите играчи около него в класацията.

Никакви промени няма в новото издание на ранглистата при мъжете, като Топ 5 продължава да изглежда така: Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри, Давид Ферер, Рафаел Надал.

През тази седмица Ноле и Роджър ще играят в Дубай (ATP 500), Анди Мъри почива, а Ферер и Надал ще играят на Abierto Mexicano Telcel в Акапулко, Мексико. Това ще бъде първи турнир от категория ATP 500 за Рафа след неговото завръщане на корта.

При жените също няма промени в тройката в челото, а единствената корекция в своя полза прави Петра Квитова, която измества Сара Ерани от №7 след победа именно над италианката в Дубай. Нашата Цвети Пиронкова запазва 50-тото си място от миналата седмица.

РАНГЛИСТА АТР

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини