Федерер планира близо два месеца почивка след Индиан Уелс



24-02-2013 19:10 | Искрен Минчев

Роджър Федерер обяви, че планира близо два месеца без турнири, след като участва на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс през март. Целта му е да може да прекара повече време със семейството си и да се подготви максимално добре за сезона на клей.

Федерер, който в момента е в Дубай за местния турнир, обясни че оттук нататък смята да облекчи максимално своя график, за да може максимално да удължи кариерата си и да спечели още титли от Големия шлем.

"Последните няколко години бяха наистина натоварени, особено 2012-а, когато имаше и Олимпийски игри. Тази година е напълно различна. Моето семейство е особено важно за мен, така че искам да прекарам повече време с него," категоричен е швейцарецът.

След "Мастърс 1000" в Индиън Уелс през март Федерер смята да не играе до турнира в Мадрид, който започва в началото на май.

Той планира да се отдаде на ваканция със семейството си и след това няколко седмици да се подготвя в Швейцария за сезона на клей.

"Не мога да провеждам толкова натоварени сезони, както миналата година. Още повече вече не съм на 22, когато участвах в 25-30 турнира на година," допълни той.

Федерер се надява, че именно чрез по-правилно планиране на своите участия, ще може да се противопостави на своите основни съперници Анди Мъри, Новак Джокович и Рафаел Надал, които са доста по-млади от него.

"В момента те са в своя разцвет на силите, докато аз трябва разумно да избирам къде да участвам.

"Пред мен стои предизвикателството да взимам правилните решения за кариерата си и моето семейство. Никой от моите опоненти не е в същата позиция, така че аз трябва да се грижа за много повече неща," сподели още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини