Григор Димитров се връща на корта за турнира в Индиан Уелс



24-02-2013 16:17 | Станко Димов

Григор Димитров ще си вземе още една седмица почивка, преди да се върне отново на корта. Най-добрият български тенисист няма да участва в турнири и през следващата седмица, а ще се отдаде на интензивни тренировки за „Мастърс 1000” в Индиан Уелс (BNP Paribas Open), който започва на 7-ми март.

Надпреварата е известна като „Петият турнир от Големия шлем”, заради многохилядните трибуни на централния корт и сериозния награден фонд, който година след година организаторите щедро раздават.

Миналата година Гришо също участва в Индиан Уелс, като достигна до втори кръг, където загуби от Давид Ферер. На старта тогава хасковлията се справи сравнително лесно с Иван Додиг.

Турнирът в Индиан Уелс е първият от „Мастърс 1000” сериите. Наградният фонд е близо 4.5 милиона долара. Веднага след него предстои още един турнир от същата категория - Sony Open в Маями. Там Гришо има да брани 90 точки, които заслужи миналия сезон с достигането си до 4-и кръг (загуба от Типсаревич).

С тези две надпревари на практика се слага край на първата част от сезона на твърди кортове, а тенис-керванът малко по-малко се измества в Европа, където започват битките на клей. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини