Ким разкри тайната на успеха



02-04-2010 12:01 | Станко Димов

Белгийката Ким Клайстерс не скри задоволството си от трисетовата драматична победа над Жустин Енен в полуфиналите на турнира в Маями.

 

Двете предложиха страхотен тенис, a Ким продължи напред след повече от 2 часа и половина игра. Това е втори мач между двете за тазо година, след финала в Бризбейн през януари, който бе спечелен по идентичен начин от Клайстерс.

 

"Страхотен мач. Искам да поздравя Жустин за тениса, който предложи. Тя също бе близо до победата, но в крайна сметка късметът се усмихна на мен", сподели Клайстерс.

 

"Определено най-труден за мен бе третият сет. Напрежението бе огромно и се радвам, че издържах. За какво мислех ли? За нищо. Исках само да се концентрирам върху следващата точка. В този момент за мен нямаше значение дали играя срещу Жустин, Винъс или Серина. Важна бе само следващата точка", коментира Клайстерс.

 

"Победата ми е по-специална, защото е срещу играчът с най-добра защита в света. Повярвайте ми, никак не е лесно да завършиш точка срещу Енен. Тя е страхотна и се бори безрезервно на корта".

 

"Предстои ми финал срещу Винъс, за който трябва да се подготвя. Няма място за празненства, турнирът все още не е приключил. С Винъс имаме няколко страхотни битки в миналото и очаквам това да се повтори и в събота", коментира още белгийката.
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини